Blogroll

Keja...



Lama aku tak update blog.
Sempoii komen : "asik cite bola je..."

Haha....nak buat camna poii..dah peminat kipas mati.
Hari ni aku nak cite sikit pasal keja.

Masuk tahun ni dah nak masuk 6 tahun aku keja kat sini.
Pejam celik ...buka tutup...kejap je dah masuk 6 tahun.

Sepanjang masa tu..macam2 perkara terjadi.
Daripada aku single..jadi double..la ni dah triple...
Daripada aku naik motor...jadi naik keta..kendian naik motor balik...
Daripada aku 55 kg...jadi 60 kg...jadi 64 kg....
Daripada keja masuk kul 8.15..jadi 8.30 ...jadi 8.45...

Rutin keja cam gitu jugak
Kadang - kadang aku rasa rajin yang amat.
Kadang - kadang aku rasa malas yang melampau.
Kadang - kadang aku rasa tak rasa apa - apa.

Member aku pernah tanya :Ko pernah tak rasa boring ngan keja ko?
Jawapan aku : Ya dan tidak...

Sepanjang idup aku..aku pernah buat keja2 berikut:

1.Melukis batik (upahnya 10 hengget sehelai)
2.Keja pasaraya TOPS ( upahnya 3.50 sejam)
3.Keja kilang SHINCA Electronics (upah 22.50 satu hari)
4.keja waiter merangkap tukang kemas fubction (RM 12.50 satu hari...gulppp)
5.Penolong pensyarah ( RM 450 sebulan)

Ikutkan pengalaman, aku dah boleh kenal pelbagai peel
dan tingkahlaku manusia.

Mana mungkin aku nak mengeluh : "aku boring ngan keja akuuuuu!!"
Seboring boring keja aku...ada beribu2 lagi pekerjaan yang lagi memboringkan
dari keja aku...

Pegi buat keja la SROXXX!!!!!
Share on Google Plus

About Narapidana

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

waiem said...

aku pun penah gak keje tops..taim ekonomi melecet 1998..gaji kena potong..terpakse le buat 2 keje...hehe

Anonymous said...

Ala srox..tetiap tahun naik gaji apa..walaupun buat benda yg sama dan salu pulak takde keje.. hehe..

kena bersyukur tu..

-sempoii-

srox said...

poii...syukur ALhamdulillah..huhu..err..ko takde keje ke poii? :D

Anonymous said...

psttt..errr takde..hahahhahahha!

-sempoii-