Blogroll

Spanish

Salah satu cara terbaik untuk belajar bahasa ialah melalui lagu.Ini yang pernah kawan aku bagitahu bila aku tanya dia bagaimana dia boleh bercakap dan menulis Bahasa Inggeris dengan begitu fluent sekali

Hmm..make sense jugak actually.Tambah - tambah lagu yang dwi bahasa.

Hehehe...ekceli aku pernah hafal dua lagu foreign.Satu Thailand , and satu lagu Spanish.(Yaaa...Spanish...ingat Linda AF2 je ke boleh nyanyi lagu Spanish?hehehe ).Lagu Thailand tuh aku dah tak ingat sbb lama sangat.Tapi lagu Spanish ni mmg aku masih ingat...lagu ni dulu glamer masa tahun 1992 , (Sampai aku beli kaset dia hehe).Masa itu aku tgh buat A - Level kat MSM Cheras .Aku suka gile lagu ni waktu itu..sampai mainkan hampir 800x .That's why sampai terhafal lirik2 dia...Nostalgia beb...bab kata omputih , there's something behind every song.. :).
Nak cite details ke..?Tak yah le..aku dah simpan dalam arkib....


La ni..aku dah tak tahu ke mana penyanyi dia...dah jadi jaga kat astro kot hehe..
Ok jom karaoke...

Angel

Yo, no veo el futuro
Pero quiere tenerte aqu?
Conmigo, lo necesito as?
No pienses, no pienses en mañana
Vamos a amarnos hoy
Ahora, este momento vivir.

Mi vida yo tratar?de olvidarte
Pero la luz de tus ojos
Brilla, eres un angel
Que alumbra mi corazón.

Yo, no quise decirte
Lo que no quería saber de mi
Tenía miedo sentir
Pero tu, tu me enseñaste

A enfrentar a la realidad
A la verdad
La realidad, la verdad.

Mi vida yo tratar?de olvidarte
Pero la luz de tus ojos
Brilla, eres un angel
Que alumbra mi corazón.

Mi angel

p/s: Both English dan Spanish version (quality sound) , ada aku muatkan dalam MP3 player (Folder Spanish)
Share on Google Plus

About Narapidana

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

azyze gomez said...

I agree.
Satu lagi, tengok telenovela, hehe.

Most overused Spanish words dalam telenovela:
"porke no.."
"dios mio!"
"si, paulina, si..."

;)

thanks for dropping by my page! i'm linking you there, aiight?

Elf said...

imejin srox nyanyi lagu spanish sambil belakon citer telenovela..hahahaha..