Blogroll

A series of unfortunate events.

Anakku memang Mr.Incredible.
Dia berkebolehan membaling barang2 dari jarak jauh,memusnahkan basikal sendiri,menerbangkan diri di atas sofa,dan kebolehan yang terbaru , bermain PS 2 dengan sebelah tangan!

Semuanya bermula pada malam Jumaat bersamaan 4hb Mac 2005.

Sesudah menghabiskan 2 malam di Aseania Resort Langkawi.kitaorang decide utk beralih ke Awana Porto Malai.



Setelah sepetangan memenatkan diri di pecan Kuah,kitaorang decide je utk tapau je makanan and alik makan kat hotel.Ia jugak di dorong oleh jarak Awana Porto Malai agak jauh tersorok nun di balik awan.

Malam itulah a series of unfortunate event bermula.

Setelah mandi dan mencilok makanan abah, Adam sebagaimana biasa mempraktikan kemahirannya melantunkan2 diri di atas katil hotel,memanjat kerusi dan berishk ishk (baca : bermain2 barang dengan mengeluarkan bunyi ishk ishk).



Tatkala Umi mengambil giliran makan ,Adam mebuat keputusan untuk menjoinkan diri.

Malang bagi Adam,tatkala cuba memanjat kerusi pegangannya terlepas dan Adam jatuh dalam keadaan tidak sempat menlandingkan diri.Segala skill Mr Incredible yang ada pada diri Adam gagal untuk menyelamatkan dirinya dari landing dengan selamat.



Tanganya terpulas,terseliuh tatakala cuba membetulkan diri…!!!

Maka bermulalah episode segala kepanikan.

Dengan jarak Awana yang jauh di hujung donia.

Dengan handset abah dan umi yang kehabisan bateri.

Dengan charger hset yang tertinggal.

Dengan hospital yang jaraknya dalam 20 km.

Ohhh.

Di pendekkan cerita,org hotel berjaya panggil satu tok bomoh.

Malangnya yang dating ni bomoh bahagian saraf.dia tak leh buat apa2.so dia cadangkan kitaorang bawa Adam ke rumah sorang pakcik patah lebih kurang 10 km , di kampong Kedawang.

Adam masa tuh dah kekeringan air mata.mulunya hanya mampu mengeluh “sakit mi….sakit…..”

Sampai je umah pakcik tuh dah ada 5/6 orang menunngu.So di sebabkan emergency,kitaorang potong queue .Pakcik tu pegang2 dan adjust alignement dalam 5 minit je.

The series of unfortunate events continues.

Malam tu hotel black out dari kul 3 pagi.

And kitaorang tido dalam kepanasan dan kepenatan.

Esoknya..balik dari Langkawi..flight kul 11.30.

Pukul 3.00 kitaorang dah sampai umah.

Guess what…..umah pun takde api..main suis rosak…..

ohhh....

Gambar2 selepas kejadian:




Adam..dlm mood mandrome selepas alignment di betulkan..





Adam...selepas seminggu...
Share on Google Plus

About Narapidana

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

syamsul said...

hohoho.. seb bek Adam tarak tambah besi.. idak leh jadik Volverine. Pakai haloscan la srox oiiii

*peng srox*

srox said...

vad...nyaris - nyaris gak..tulang dia masa x ray kat doktor memang patah..coma tak patah sepenuhnya..lagi seminggu mao check untuk kali ke 3..

sempoii said...

moga Adam cepat sembuh boleh main loncat² lagi :P

Elf said...

Laaa..boleh lagi main ps2..ehehe..anak abah betul...biasala budak laki2 memang nakal..semoga cepat kesembuhyek

Anonymous said...

bro!! kesian kat adam... itu betul2 jatuh le tu... yg sebenarnya saya tak tersengaja terjumpa blog ni... mulanya nak cari lagu adam af3 tajuk lagu jatuh, tp tersilap dpt masuk blog ni.. ini betul2 adam jatuh ni... (jgn marah) anyway... semoga cepat sembuh!!